Blog

Irländaren Conor McGregor

Conor är alltid i hetluften

Du som läser på den här bloggen har nästan garanterat redan hört talas om Conor McGregor eftersom han är en de absolut mest kända utövarna inom Mixed Martial Artis. Han har just blivit fråntagen ett bälte på grund av inaktivitet men han har tidigare varit världsmästare i två viktklasser. Conor är också den MMA-utövare som tjänat mest pengar som MMA-fighter. Detta mycket tack vare två uppmärksammade matcher mot Nate Diaz och boxningsmatchen mot Floyd Mayweather (den kanske störste boxaren genom alla tider) där Conor gjorde förvånansvärt bra ifrån sig trots att boxning egentligen inte är hans sport. I den här artikeln ska vi titta på vad det egentligen är som gör Conor så speciell och vad det är för soppa han nu hamnat i. I skrivande stund har han nämligen fått betala borgen för att kunna lämna ett amerikanskt häkte.

Conor är alltid i hetluften

Conor McGregor är en av Irlands mest älskade idrottsmän och en av av de viktigaste anledningarna till hans enorma framgångar är att han lika slagfärdig vid sidan av ringen (eller oktagonen närmare bestämt) som han är i den. Han har lyckats spela på irländsk nationalism och dragit ner enorma ovationer varje gång han blivit erbjuden mikrofonen efter en seger. Conor gjorde sin debut i organisationen UFC under en gala i Globen i Stockholm. Vi vet inte om motståndaren behövde söka akut tandvård Stockholm, men segern var en knockout i första ronden. I början av sin karriär var Conor älskad av de flesta, han representerade något relativt nytt inom MMA med sin rappa och rättframma stil. Han kunde skapa intresse för sina matcher genom att förnedra sina motståndare verbalt och har dessutom flera spektakulära resultat på sin meritlista. Det har helt enkelt inte gått att avfärda honom som stor i käften utan han har kunnat backa upp sin image med krut i nävarna. Han är först och främst en striker som dock även lyckats bra mot brottare trots att många experter trodde att han skulle få svårt med det.

Stämd för att ha attackerat en buss

Conor hoppas på fler stormatcher

Conor har varit inblandad i en rad kontroverser. I skrivande stund är den senaste skandalen kring Conor att han greps i New York efter en attack mot en buss. Det var i samband med Khabib Nurmagomedovs match mot Al Iaquinta på en stora UFC-gala som Conor och hans vänner kastade föremål på en buss där Khabib satt tillsammans med flera andra professionella fighters. Khabib hade tidigare uppträtt hotfullt mot en av Conors träningspartners. Attacken fick till följd att flera matcher ställdes in på grund skador från glassplitter efter att en fönsterruta på bussen krossats. Frågan är om allt detta detta var ett sätt för Conor McGregor att skapa intresse inför en kommande stormatch mot den obesegrade ryssen Khabib Nurmagomedov eller om han regerade på detta extrema och barnsliga sätt för att stå upp för sin klubbkompis. Om det det nu var tänkt som ett PR-trick får man nog se det som ett urspårat sådant. Tanken kan aldrig ha varit att skada andra fighters och Conor kommer nu att stämmas på höga belopp och riskerar även att gå miste om stora sponsorkontrakt. Khabib är fortfarande obesegrad och visst finns det fortfarande ett intresse för vad som enligt många skulle bli den största matchen någonsin inom MMA.

agile