Blog

Styrka och explosivitet med rätt hantlar

Det krävs en smidig kropp för kampsport, och det krävs att du har full kontroll över varje muskel, och även “klippet” i musklerna. Du behöver variera tempot i rörelsen och ibland attackera supersnabbt. För detta behövs både uthållighet, smidighet och explosiv styrka – en krävande kombination.

Hantlar effektivt träningsredskap för kampsportare

Det finns flera olika träningsredskap som du kan använda för att träna den grundstyrka du behöverför att muskeln ska generera kraft och klara av snabba attacker. Grundstyrkan gör att du undviker skador eftersom muskeln stärks och blir uthållig. Ett utmärkt träningsredskap är hantlar som du kan göra en mängd olika styrkeövningar med.

Hantlar är ett oerhört effektivt sätt att bygga musklerna och styrkan i arm och överkropp, och det finns många bra hantlar att köpa. En av de allra bästa butikerna för just hantlar och styrkeredskap är Gorilla Sports. De har både vanliga, raka hantlar och ställbara hantlar i krom, vinyl eller klassisk design med beläggning i gummi. Gorilla Sports är en lättnavigerad sajt som är mycket välsorterad. Här finns kunskap om vad du som tränar kampsport behöver.

Gorilla Sports har alla sorters hantlar

De raka, fasta hantlar finns från 2,5 kilo upp till 50 kilo och man kan köpa ett praktiskt hantelställ att ha hemma eller i kampsportlokalen. Det finns två modeller att välja mellan beroende på hur många par hantlar du köper. De ställbara hantlarna finns upp till 20 kilo och detsamma gäller hantlarna i krom. Vinylhantlarna finns upp till 5 kilo. Vilken vikt du väljer beror naturligtvis på vilken typ av träning du ska utföra, om det är ren, tung råstyrka eller om du också ska träna explosivitet.

Hantlarna med gummibeläggning är de mest slitstarka, de är mycket solida och kompakta men du kan inte variera vikten. De är i ett stycke och har inga lösa delar. Eftersom lösa delar oftast är de som går sönder är denna klassiska hantel bra ur hållbarhetssynpunkt.

Träningsutrustning för alla

När Gorilla Sports startade år 2005 var det med visionen att ge människor möjlighet att köpa professionell träningsutrustning till bra priser. De flesta produkter är av egen tillverkning vilket gör att man inte har några dyra mellanhänder. Man har gedigen kunskap och delar gärna med sig för att kunderna ska må bra och träna effektivt med redskapen man köper.

Du som kampsportare kan kontakta Gorilla Sports innan du väljer exempelvis dina hantlar och få goda råd för just det resultat du vill uppnå med träningen, om det är grundstyrka eller något annat.

Hantlar kan också kombineras med kettlebells och skivstång, men det finns även kompletta hantelset på sajten. Oavsett om du just börjat med kampsport eller är rutinerad har Gorilla Sport de bästa utrustningarna för dig.

agile